Terratrèmol al Marroc

La GOAC difon el primer missatge d’un membre de “Cornellà sense Fronteres” i el comunicat de l’Església Catòlica al Marroc-Diòcesi de Rabat, junt amb el clam de suport i la invitació a la transformació que hi contenen

El nostre company de «Cornellà sense Fronteres», l’Aziz Baha, ens envia de primera mà aquestes paraules:

Hola companyxs,

Espero que estigueu bé per Cornellà i Barcelona en general.

Aquí al Marroc, la situació en relació amb els danys del terratrèmol en general és dura i encara no se sap exactament el nombre definitiu de les persones que han perdut la vida. […]. N’hi ha encara moltes sota les ruïnes… Les províncies més afectades estan pel sud-oest de Marràqueix i els seus entorns (unes 6 províncies: Haouz, Taroudante, Ouarzazate, Chichaoua i Azilal). Són majoritàriament pobles i zones rurals on els habitatges estan fets de fang i construccions fràgils.

El terratrèmol ha posat en evidència la vulnerabilitat de les poblacions i les zones pobres i marginades. Aquesta marginació i la manca d’accés als pobles dificulta el rescat i l’arribada d’ajuts. Paral·lelament a això, hi ha molta solidaritat i suport mutu…

Pel que fa a les zones de procedència de bona part de les persones del col·lectiu que freqüenta l’associació, no hi va haver víctimes mortals i danys materials. Aquí als pobles d’Errachidia, Midelt, Rich, Alnif, Tinjdad, Goulmima… algunes famílies han notat moviments breus de mobles i objectes, però per sort la situació no ha anat més enllà.

Aziz Baha (Cornellà sense Fronteres)

I el nostre amic salesià, el cardenal arquebisbe de Rabat, Mons. Cristóbal López Romero, fa una crida a la solidaritat, afectiva i efectiva, amb els qui es troben en dificultat en aquest moment:

«Que Déu ens ajudi a transformar en alguna cosa positiva aquest dolorós esdeveniment, tot transformant en primer lloc el nostre cor en un cor misericordiós, solidari i ple de tendresa cap als nostres germans i germanes en necessitat.»

(pots trobar el comunicat de l’Esglèsia Catòlica del Marroc aquí)