Reflexió i acte “Jornada mundial pel treball decent”

El dia 3 d’octubre

a les 19 hores a Cristianisme i Justícia (c/ de Roger de Llúria, 13, Barcelona), hi haurà una reflexió-debat sobre l’aplicació de la Reforma laboral dins del que portem de temps. Realitzaran la primera aproximació Eduardo Rojo Torrecilla (professor) i Áurea Ayllón (sindicalista de Sindillar), amb la moderació d’Helena Martín (periodista de Crític).

El treball decent significa que una feina ha de ser l’expressió de la dignitat essencial de tota persona. La feina ha de ser elegida lliurement i ha de contribuir al desenvolupament de la comunitat. La feina, hauria de satisfer les necessitats de les famílies. Així doncs, el treball decent és essencial per a les persones, per a la pau i per al planeta.

La Doctrina Social de l’Església recull la prioritat del treball (persones) sobre el capital (coses).

El papa Francesc, a Laudato si’, ens diu que és urgent tenir cura de la casa comuna i la família humana, amb especial atenció als pobres i la fragilitat del planeta, reptes que estan íntimament vinculats perquè insten a la cura de la vida per poder construir el món des de la fraternitat. Per a això, “és essencial tenir cura del treball humà i la seva dignitat, en un món en què fem tot el contrari”. “El treball és una prioritat humana i, per tant, una prioritat cristiana”.

El dia 7 d’octubre

serà la trobada al Pla de la Catedral per desenvolupar i concloure l’acte públic de la «Jornada mundial pel treball decent».

Diferents columnes sortiran en caminada des del seu barri, entitat… fins a la Catedral de Barcelona. Tothom durà el mateix dorsal: 071022. Es comptaran els km recorreguts. Aquests km es comptabilitzaran amb tots els de les persones participants d’arreu de l’Estat. 

L’arribada al Pla està prevista per a les 18.30 hores.

L’acte començarà a les 19 hores.

Una vegada allà es llegiran les reivindicacions dels següents col·lectius:

-Dones

– Joves

– Sindillar

– Kellys

– Raiders per Drets

– Libélulas

El gest final: es llegirà el manifest 2022, i una foto de totes les participants restarà per al record d’aquesta Jornada plena de dignitat.