L’“Oficina de Comunicación de la XIV Asamblea General de la Hermandad Obrera de Acción Católica” llança la nota de premsa prèvia a aquest rellevant esdeveniment

La lectura de la nota dona a conèixer que 700 militants es reuniran a l’Assemblea General de l’HOAC, entre els dies 12 i 15 d’agost de 2023 a Segòvia, i la manera com els mitjans de comunicació d’arreu podran accedir a la informació diària d’aquesta important trobada.

A la nota de premsa de l’Oficina de Comunicació de l’HOAC, es recorda el lema de la XIV Assemblea General de Militants de l’«Hermandad Obrera de Acción Católica» (HOAC):

Bastint ponts, enderrocant murs. Església en el món obrer teixint vincles de fraternitat.

L’assemblea general –s’hi valora– és un esdeveniment especialment rellevant per a la vida d’aquest moviment de l’Església i d’especialització obrera. Constitueix una oportunitat única de trobada i convivència, per a les 700 persones militants de l’HOAC procedents de 41 diòcesis del conjunt de l’Estat.

A la nota apareix com l’assemblea abordarà els diàlegs i la presa de decisions sobre els desafiaments, prioritats i propostes d’aquest moviment, per als propers sis anys. Serà a partir d’una mirada creient de la realitat, de l’experiència del compromís de les i els «hoacistes» i dels reptes que com a Església té l’HOAC, en un món amb enormes fractures socials, desigualtats i injustícies que afecten singularment el món del treball, on continua resultant essencial ser testimoni i impuls del projecte d’humanització que proposa Jesucrist.

S’hi apunta que està prevista l’assistència d’arquebisbes, bisbes i responsables de moviments eclesials de l’àmbit estatal i internacional.

En concret, el cardenal Joan Josep Omella i Omella, president de la «Conferencia Episcopal Española» i arquebisbe de Barcelona, així com Mons. Agustí Cortés Soriano, bisbe de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, s’adreçaran a les persones participants de l’assemblea a través de sengles missatges de vídeo. En aquest mateix format multimèdia, faran arribar la seva salutació responsables de diversos sindicats.

L’Oficina de Comunicació convoca a la presentació dels continguts específics d’aquesta assemblea general i el mètode de desenvolupament, en la roda de premsa del divendres 11 d’agost a les 10.30 h a Segòvia. Fa saber que hi compareixerà la presidenta general de l’HOAC, Maru Megina Navarro, acompanyada de membres de la «comisión permanente». I explica que els detalls de la cita seran remesos, els primers dies d’agost, als mitjans de comunicació.

Precisa que, durant l’assemblea, es realitzarà un desenvolupament comunicatiu que serà dinamitzat i impulsat per la mateixa «Oficina de comunicación». En aquest sentit, hi haurà una cobertura informativa diària a www.noticiasobreras.es, mitjà de comunicació editat per l’HOAC, i a les principals xarxes socials, amb l’etiqueta #Enla14.

Finalment, anuncia que, a la cloenda de l’assemblea general, es remetrà un comunicat final i les resolucions que s’hi aprovin.

Especifica que el contacte per al conjunt dels mitjans de comunicació és l’Abraham Canales Fernández [tel. 609459803 i adreça-e. comunicacion@hoac.es]

Especifica també el contacte de l’àmbit diocesà (GOAC Barcelona-Sant Feliu): Llum Mascaray Olivera [tel. 618222857 i adreça-e.difusio.goac@gmail.com]