La GOAC s’adhereix a la Marxa de la Solidaritat 2023 i a la seva Crida:

La GOAC s’unirà el dissabte 18 de març a les 17.30 h, al passeig de Gràcia (davant la seu del Parlament europeu a Barcelona), a la manifestació convocada per UCFR (Unió contra el Feixisme i el Racisme), amb motiu de la jornada de les NU contra el racisme i dins del marc de la crida internacional de #WorldAgainstRacism

 

La solidaritat sempre ha estat essencial per a la humanitat. Avui, davant els greus problemes del món —el caos climàtic, la crisi econòmica, les guerres, les pandèmies…— no hi ha solució real i justa que no passi per la solidaritat.

Però just ara, molts estats busquen trencar la solidaritat amb l’odi i les opressions. […]

En lloc de reconèixer les causes reals de les crisis, intenten culpar-ne les persones migrades i refugiades. Aixequen barreres cada cop més altes a les fronteres, mentre dins d’Europa ataquen els drets humans — fins i tot el dret a viure— de les persones racialitzades.

Hem de dir no a la fortalesa Europa, que ha comportat la mort de milers de persones que busquen refugi. No a les devolucions en calent, que incompleixen el dret internacional. Prou de massacres, com a Tarajal o Melilla. No a les deportacions de les nostres veïnes i veïns mitjançant “informes” basats en prejudicis, no pas en fets. Drets civils i humans per a tothom, sense discriminació: cap persona és il·legal!

Aquest clima ajuda l’extrema dreta a créixer, i l’extrema dreta al seu torn amenaça amb intensificar encara més les polítiques d’odi i de mort. 

Són la punta de llança dels assalts contra els drets de les dones, les persones LGTBI+, etc. De nou, per sobre de tot, intensifiquen l’odi racista. I, més enllà de les opressions específiques, hem après de la història que el feixisme és un perill per al 99% de la població. 

Fingeixen que els preocupa la seguretat. Però, com hem vist amb els atacs ultres al Capitoli de Washington i a Brasília — i com es va demostrar de manera tràgica als anys 30— l’extrema dreta és la major amenaça que existeix per a la nostra seguretat.

[…]

Davant d’això, aquest 18 de març —amb motiu del dia contra la discriminació racial de les NU i la jornada internacional de protestes convocada per “un món contra el racisme i el feixisme”, #WorldAgainstRacism— sortirem al carrer per fer la nostra Marxa de la Solidaritat. 

Sortim per rebutjar el “divideix i venceràs”, que cerca trencar la nostra solidaritat davant els problemes de treball, habitatge, serveis socials, etc. Sortim per combatre el racisme en totes les seves formes: islamofòbia; antisemitisme; antigitanisme; negrefòbia; sinofòbia… Sortim per dir “No!” a tots els tipus d’odi que fomenta l’extrema dreta i cada vegada més governs. 

Aquesta marxa, aquesta mobilització global — l’any passat hi van participar unes 60 ciutats d’arreu del món— és una mostra del que necessitem si volem sortir de les crisis. Cal solidaritat per resoldre els problemes urgents, cal solidaritat per construir un món més just que és l’única solució a llarg termini.

Sortim al carrer doncs, per cridar, amb totes la nostres veus diverses: Solidaritat! Prou racisme! No passaran!