La GOAC presenta el comunicat de la seva Assemblea Diocesana d’inici de curs

Reprenem el camí cap a la XIV Assemblea General de l’HOAC “Bastint ponts, enderrocant murs”

Venim d’un moment de joia, la celebració del 75è aniversari de l’HOAC. El curs passat va estar ple d’actes i accions per reconèixer i agrair el llegat d’en Guillem Rovirosa i Albet, primer militant de l’HOAC, i la continuïtat que moltes i moltes persones li han donat amb el seu compromís militant per la transformació social i la col·laboració per la construcció del Regne de Déu enmig del món obrer.
El passat cap de setmana 8 i 9 d’octubre, les dones i els homes de la GOAC de Barcelona-Sant Feliu vam celebrar la nostra Assemblea Diocesana. En aquest marc de trobada comunitària, tot compartint la vida i l’acció dels nostres equips, vam establir les línies de treball per aquest curs que vindrà marcat per un altre moment de joia: la celebració de la XIV Assemblea General de tota l’HOAC a l’agost de 2023 a Segòvia.
Els aspectes que hem tractat en aquesta assemblea han estat la vida dels equips, el diàleg i l’aprovació de les línies de treball per aquest curs, el naixement de la nova web (goac.cat) i l’extensió i la iniciació al moviment. Ho vam fer tenint molt present la realitat de precarietat que vivim de crisis política, econòmica, social i humanitària, l’alt índex d’atur, una inflació disparada que augmenta el cost de la cistella de la compra i precaritza encara més la situació de les persones treballadores, sobretot joves, dones, i aquelles que pateixen la no regularització.
Aquest compromís amb la realitat actual del món obrer i l’Església es concreta en la implicació dels i les militants, especialment en el treball del Sector de la defensa d’allò públic (en campanyes com ara la lluita per unes pensions dignes) i del Sector de dones de la GOAC (en el treball dels col·lectius “Alcem la veu” i “Revuelta de mujeres en la Iglesia”).
És des d’aquesta situació de desigualtat que pateix el món obrer que la GOAC de Barcelona-Sant Feliu ens encarnem en la vida i ens posem en acció per portar el missatge alliberador de Jesús enmig d’aquest moment sinodal.
Creiem que el nostre compromís és la defensa dels drets socials i laborals de les persones acompanyant-les, tot propiciant un canvi de mentalitat, un canvi en les Institucions, i fomentant alternatives on es posi al centre la persona. Amb l’ajuda de Déu, tenim tota la confiança per entomar aquests reptes.