La GOAC ha celebrat la seva 1a. Assemblea Diocesana després de l’Assemblea General del passat mes d’agost

El diumenge de l’Assemblea ha coincidit amb la VII Jornada Mundial de les persones en situació d’empobriment

El passat mes d’agost a Segòvia, l’HOAC va viure el moment comunitari on es va proposar com encarar els propers 6 cursos com a moviment.


Els dies 18 i 19 de novembre, ha tingut lloc la trobada de la comunitat diocesana de Barcelona-Sant Feliu. Han estat dues jornades de concrecions i d’encarnació dels acords d’aquella Assemblea General apropats a la realitat quotidiana de la diòcesi.


En efecte, tal com es va aprovar a Segòvia, en aquesta Assemblea Diocesana s’han concretat les 5 prioritats* allí marcades per al proper primer bienni, en forma d’objectius i mitjans que permetin dur a terme les corresponents revisions.


*
1) Reflexionar comunitàriament sobre la iniciació en el marc de l’extensió.
2) Aprofundir en la vivència del nostre Quefer Apostòlic Comunitari com a element fonamental per desenvolupar la fraternitat, l’amistat social i la cura de la casa comuna.
3) Revitalitzar l’experiència de la Formació des de la vivència de l’espiritualitat i la mística goacista.
4) Viure l’eclesialitat del nostre ser Acció Catòlica per la Pastoral Obrera.
5) Seguir creixent en la cura mútua i de la nostra vida comunitària.


L’ambient quant al tractament dels temes ha estat comunitari, dialogant i distès. Per descomptat, hi ha hagut temps de descans, d’humor i de convivència… i d’acollida de les persones convidades, la qual ha estat en diferents moments, tot destacant l’eucaristia.

D’aquesta manera, l’Assemblea ha omplert d’energia renovada les persones membres del moviment GOAC. Elles expressen que els ha fet créixer i que s’hi han «recarregat» per a la seva vida de compromís eclesial i social amb el món obrer.

 

PREGÀRIA DE BON MATÍ EN LA JORNADA MUNDIAL DELS POBRES

diumenge 19 de novembre

Donem gràcies a Déu per comptar amb nosaltres i li demanem saviesa i fortalesa per ser fidels a un enviament creatiu; aquell que se’ns ofereix, se’ns sol·licita i en el que ens comprometem, en el dia a dia, des del nostre Projecte Evangelitzador, al costat de la classe obrera, pobre i sofrent.

Donem gràcies també per tanta gent i tantes organitzacions que avui, creativament, s’arrisquen i busquen camins per acompanyar les persones en situació d’empobriment.

«No apartis el teu rostre del pobre» (Tb 4,7)

Tinguem present les paraules del papa Francesc a Cracòvia, a l’homilia de la Vigília de la trobada de joves, on se’ns convida invertir la vida: “Jesús és el Senyor del risc, és el Senyor del sempre “més enllà”. Jesús no és el Senyor del confort, de la seguretat i de la comoditat. Per seguir Jesús, cal tenir una quota de valentia, cal animar-se a canviar el sofà per un parell de sabates que t’ajudin a caminar per sendes mai somiades i menys pensades, per vies que obrin nous horitzons, capaços de contagiar alegria, aquesta
alegria que neix de l’amor de Déu, l’alegria que deixa al teu cor cada gest, cada actitud de misericòrdia.“
“Aneu pels camins del nostre Déu, que ens convida les persones a ser actores polítiques, pensadores, mobilitzadores socials. Que ens fa pensar en una economia més solidària que aquesta. En tots els àmbits en què ens trobem, aquest amor de Déu ens convida a portar la Bona Nova, fent de la pròpia vida una entrega a Ell ia l’altri. Això vol dir ser gent coratjosa, això vol dir ser lliures.”

 

URL enllaç a 231119 VII JORNADA MUNDIAL DELS POBRES