19 des. La GOAC de Barcelona-Sant Feliu expressa llur gratitud a l’Angelines i al Germán, membres de la CP de l’HOAC, per la seva visita

La Comissió Permanent de l’HOAC, a través de l’Angelines i el Germán, han visitat la GOAC de Barcelona-Sant Feliu, el que vol dir la seva vida de compromís obrer i cristià a la manera i situacions del moviment a Catalunya .



El punt de partida va facilitar que el diàleg fos àgil i enriquidor. La CP havia enviat amb antelació un qüestionari sobre la situació de la diòcesi. La CD l’havia respost també amb temps.
Per al conjunt de la CD, aquest exercici li ha permès conèixer molt més i millor la gent de la GOAC, els equips, les Seccions, els Sectors i els compromisos de tothom.
La CD està satisfeta amb el programa que havia preparat, tant pel que fa a l’àmbit eclesial (visita al cardenal, al bisbe auxiliar i al bisbe de la diòcesi de Sant Feliu) com a l’àmbit social.
Angelines i Germán van poder visionar el vídeo que apareix a goac.cat de l’entrevista al sindicat Sindillar:
La Germanor Obrera d’Acció Catòlica (GOAC) presenta la 1a. càpsula de la sèrie “Entrevistes”.
I van visitar amb diferents militants:
– El cooperativisme «rovirosià» de l’habitatge, al Besòs. Es tracta de la cooperativa del Sagrat Cor de Jesús, SCCL, que avui dia continua viva i centrada en la millora d’aquests habitatges i els de tot el barri i, en especial, quant a l’eficiència energètica en clau de cura del Planeta.
– El menjador solidari de l’Ateneu llibertari Gregal, també al Besòs. La Merche, la cofundadora, és una gran amiga de la GOAC. Centenars de persones hi mengen cada dia.

– La lluita in situ per la sanitat pública i la seva qualitat, al barri de la Pau. La gent del moviment veïnal els va dir: «Bon dia! Les veïnes i els veïns de la Pau estem fent un piquet per evitar que un local històric del barri es converteixi en un supermercat. Necessitem aquest espai per a l’ampliació del CAP. Lluitem de fa temps contra les retallades de l’atenció primària.»
https://www.naciodigital.cat/noticia/242803/revolta-veinal-barcelona-contra-obertura-supermercat-necessitem-local-per-ampliar-cap

– La seva veu va ser escoltada a Ràdio Estel, dins del programa de la Pastoral Obrera de Catalunya «Llevat dins la Pasta».
Germán i Angelines hi van respondre les preguntes que l’Àngela Rodríguez i l’Ignasi Miranda els van formular sobre la propera Assemblea General de l’HOAC i l’actual campanyaTreball digne per a una societat decent.

– La Coordinadora contra la Marginació de Cornellà va mostrar a la CP la seva història de 35 anys sent moviment d’acompanyament a preses i presos, i de denúncia de la seva situació abans, durant i després de l’encarcerament. Van destacar la figura de Joan Garcia Nieto; el paper actiu de les famílies, i de l’ajut mutu sobretot entre les mares; l’assemblearisme; el tarannà reivindicatiu, alhora la proactivitat també pel que fa a la recerca de sortides en el món laboral, en el món de la salut mental… i sempre tot amarat d’humanitarisme.
El testimoni de les persones cristianes que sempre n’hi ha hagut a la CCMC ha acostat la gent afectada a una altra mirada vers l’Església.
Ramiro Pàmpols Colomines, consiliari de la GOAC i jesuïta de la comunitat de Bellvitge, col·labora des de fa anys com a voluntari en el projecte Portes Obertes. Ell i la Coordinadora van poder compartir les experiències sobre les visites als centres penitenciaris i la preocupació, en particular pels presos DERT (els anomenats Departaments Especials de Règim Tancat).

– A Sant Boi de Llobregat, van escoltar el Sector de la GOAC de Defensa d’allò Públic i les seves propostes per donar-se a conèixer dins del conjunt de tota l’HOAC a través de les publicacions del moviment.
– A Olesa de Montserrat, van assistir a l’obertura dels actes de celebració del Dia Internacional dels Drets Humans, presentada per part de l’Ajuntament.
https://www.olesademontserrat.cat/media/site1/cache/images/aaff_cartell-dia-internacional-drets-humans-i-dia-internacional-migracions-alta-redim-w420-h450.jpg
En concret, l’activitat de l’1 de desembre va ser un fòrum a partir de la presentació de l’associació solidària Entrepobles (representada per un goacista) i de l’activista i coordinadora de Mujeres Migrantes Diversas Paula Santos.
https://ajuntament.barcelona.cat/bcnacciointercultural/es/noticia/la-entrevista-paula-santos-somos-utilizadas-por-un-sistema-capitalista-para-seguir-generando-economia_1010480
El contingut del documental «Las semillas de Berta Cáceres» queda palès en el mateix títol:

Les dues reunions-sopar amb els equips (una a la parròquia de Sant Paulí de Nola, al Besòs; l’altra, a casa de dos militants d’Olesa de Montserrat) van ser entranyables trobades de coneixement mutu i de compartir vida goacista i abraçades.