Crònica d’un goacista: A la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, el dia 29 de desembre hi ha hagut un veritable «No en el nostre nom» actiu i col·laboratiu

Aquesta vegada, davant del Palau de la Generalitat de Catalunya, la Comunitat Palestina de Catalunya, junt amb la Coalició Prou Complicitat amb Israel, han congregat de nou un munt de gent solidària: artistes activistes han guiat les famílies i assistents en general vers la participació. La música tenia la tornada de les sirenes i de les bombes quan tossudament no callen… El pessebre prenia llum d’esperança malgrat al fons lluïa cregut un dels murs grisos de major vergonya del Planeta…

L’acte i l’activitat col·lectiva de solidaritat amb el poble palestí que ha tingut lloc avui, 29 de desembre de 2023, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, ens ha omplert l’ànima de solidaritat, de tendresa i d’indignació.
Indignació pel genocidi que Israel està fent contra la població de Gaza i amb el suport o el silenci cínic de la major part de la comunitat internacional, inclòs el govern actual de la Generalitat catalana presidit per ERC.


Llibertat Palestina, terra, treball, vida i futur!
Boicot a Israel!
Fi al militarisme, a les guerres, al comerç i tràfic d’armes, als assassinats de la població civil i la matança de joves, adolescents i infants, i una sortida negociada entre iguals, entre el poble palestí i l’israelià.


Mentre avançava el relat del fets i les performances, famílies senceres, infants i grans, joves i grans, en comunitat d’esperança feien milers d’estrelles blanques, hi escrivien els noms i les edats de les criatures assassinades, i anaven harmònicament aconseguint que la Plaça de Sant Jaume sencera fos una catifa de record, respecte i dignificació de totes elles… ara mortes tan prematurament.


Dues hores per a pensar, per a sentir, per a pregar, per a denunciar, per a lluitar contra la indiferència i aquesta terrible deshumanització. Un any i una vida per davant per intentar aconseguir-ho, amb l’ajuda de Déu, el coratge i la determinació. És el moment!

 

Fermín Isaac Rodrigo Lázaro