Agenda GOAC

Jornades, presentacions, formacions i celebracions

Dissabte 4 de febrer
Assemblea Diocesana II de la GOAC de Barcelona – Sant Feliu.

El dissabte 4 de febrer a les 9:30 h a la Parrquia de Sant Pau del Camp  la Germanor Obrera d’Acció Catòlica continuràla seva assemblea diocesana en el camí de preparació de l’Assemblea General que tindrà lloc a Segovia en el mes d’agost del 2023.

Dissabte 28 de gener
Assemblea Diocesana I de la GOAC de Barcelona – Sant Feliu.

El dissabte 28 de gener a les 9:00 h a sala d’actes de la Cooperativa d’habitatges del Sagrat Cor de Jesús (cooperativa iniciada per militants goacistes) la Germanor Obrera d’Acció Catòlica realitzarà la seva assemblea diocesana en el camí de preparació de l’Assemblea General que tindrà lloc a Segovia en el mes d’agost del 2023.

Dissabte 21 de gener
Eucaristia i homenatge de reconeixement i gratitud a Mn. Gaietà de Casacuberta.

El proper dissabte 21 de gener a les 11:00 h a la Basílica de Santa Maria del Pí  (Plaça del Pí, 7 Barcelona) la Pastoral Obrera de Catalunya, la Família espiritual del Prado, la Basílica de Santa Maria del Pi i la seva família organitza l’eucaristia i homenatge de reconeixement i gratitud a Mn. Gaietà de Casacuberta i Franco, qui habita a la Casa del Pare-Mare des del passat 19 d’agost.

Dissabte 17 de desembre
La GOAC convida a participar en la seva celebració del Nadal.

El proper dissabte 17 de desembre a les 20:00 h a la parròquia de Sant Paulí de Nola (C/Alfons el Magnànim, 125 Barcelona) la Germanor Obrera d’Acció Catòlica invita a assistir i participar en la celebració Nadal.

Del 29 de novembre al 2 de desembre
Les i els militants de la GOAC vam rebre la visita de la Comissió Permanent de l’HOAC

La Germanor Obrera d’Acció Catòlica (la GOAC) va tenir el goig d’acollir dos membres de la Comissió Permanent del moviment, en Germán Gavín Pardos, de la diòcesi de Madrid, mecànic i ara responsable general de Formació,i l’Angelines Bayo Valderrama, de la diòcesi de Burgos, cartera rural i ara responsable general d’Organització i Vida Comunitària.

Reiterem aquí el nostre agraïment a Mons. Agustí Cortés Soriano, a Mons. Sergi Gordo Rodríguez i al cardenal i arquebisbe Joan Josep Omella i Omella, que en aquest ordre els van rebre al bisbat de Sant Feliu i a l’arquebisbat de Barcelona.

Igualment, a totes les persones i organitzacions del món obrer que també els van compartir, a les seus i al carrer, les seves lluites i esperances.

Dissabte 26 i diumenge 27 de novembre

XXVIII JORNADES GENERALS DE LA PASTORAL DEL TREBALL
Militants de la GOAC van participar en les XXVIII Jornades Generals de la Pastoral del Treball 2022.

Cinc militants de la Germanor Obrera d’Acció Catòlica (la GOAC) expliquen el desenvolupament de les Jornades d’enguany, en què 15 membres dels dos moviments apostòlics (per a persones adultes) vam compartir-ne lavivència.

Ara és l’hora per a continuar el compromís viu a favor del manament dellema d’aquestes Jornades: “No més morts a la feina! I esforcem-nos per aconseguir-ho”

Divendres 25  de novembre
Dia Internacional  per a l’eliminació de la violència contra les dones.

El proper divendres 25 de novembre a les 17:30h a la parròquia de Sant Anna (C/Sta. Anna, 29 Barcelona) Pregària organitzada per la Coordinadora de Dones Creients – Alcem la Veu, perquè com a dones creients diem PROU a la violència a les dones dins i fora de l’Església!!
En acabar la pregària ens unirem a la manifestació unitària contra les violències masclistes al Passeig de Gràcia/Diagonal.

Dissabte 19 de novembre
Manifestació  “Per l’IPC real, els salaris i pensions. Defensem els drets socials!”

El proper dissabte 19 de novembre a les 11h a la seu del Banc d’Espanya de Barcelona, Plaça Catalunya.
Organitza Coordinadora de Moviments Socials i Sindicals de Catalunya.

Divendres 18 de novembre
Presentació del llibre “REVUELTA DE MUJERES EN LA IGLESIA-ALZAMOS LA VOZ”

El proper divendres 18 de novembre a les 19h a la sala d’actes del centre Cristianisme i Justícia de Barcelona, C. Roger de Llúria 13.
El llibre ha sortit a la llum aquest mes de setembre i recull la informació d’aquest moviment, les dones creients i feministes d’arreu, que cerca canviar l’Església per a que sigui veritable casa d’igualtat i respecte per a tothom, i així també canviar la Història.
Compatirem la presentació amb algunes de dones de l’equip gestor i autores: Pili Calle Humanes, Mercedes L. Herrera, Silvia Martínez Cano, Pepa Moleón Caro, Mabel Ruiz Ruiz, Pepa Torres Pérez i Marisa Vidal Collazo.

Dilluns 14 de novembre
Manifestació “DEFENSEM LA SANITAT PÚBLICA”

El proper dilluns 14 de novembre a les 10 h a Plaça Universitat de Barcelona.
Manifestació fins al ICS amb el lema “Pressupostos 2023: Volem el 25% per a la sanitat pública”.

Dimecres 09 de novembre
Concentració  “No a les expulsions racistes!”

A les 19:30 hores a la Plaça de Sants (Barcelona), la plataforma ciutadana STOP mare mortum convoca una concentració en solidaritat amb en Mohamed Said Badaoui i Amarouch Azbir en procés d’expulsió per acusacions falses de la Policia Nacional.

Dijous 03 de novembre
Presentació dels poemes de Rosa Masalias Ballart

A les 19 hores a la parròquia de Sant Pau (c/ de Llefià, 1 – Badalona – metro Pep Ventura), la Francina Sanz Masalias, de l‘equip Badalona de la GOAC, presentarà l’obra «Saber llegir la vida».

Dissabte 08 i diumenge 09 d’octubre
Assemblea Inici Curs

La GOAC celebrarà la seva Assemblea d’inici de curs els dies 8 i 9 d’octubre al Tibidabo.

Divendres 07 d’octubre
Trobada “Jornada Mundial pel Treball Decent”

Diferents columnes sortiran en caminada per trobar-se a les 7 de la tarda al Pla de la Catedral de Barcelona i concloure l’acte públic de la “Jornada mundial pel treball decent”.

Per a més informació www.treballdecent.cat

Dilluns 03 d’octubre
Reflexió “Jornada Mundial pel Treball Decent”

A les 19 hores a Cristianisme i Justícia (c/ de Roger de Llúria, 13, Barcelona), hi haurà una reflexió-debat sobre l’aplicació de la Reforma laboral dins del que portem de temps. Realitzaran la primera aproximació Eduardo Rojo Torrecilla (professor) i Áurea Ayllón (sindicalista de Sindillar), amb la moderació d’Helena Martín (periodista de Crític).

Dissabte 01 d’octubre
Trobada (telemàtica) Sínode de Dones

Trobada (telemàtica) Sínode de Dones. Ressonàncies de les experiències compartides per a continuar avançant.

Dissabte 01 d’octubre de 17h a 20h
9a. Vetlla de pregària

Sota el lema “opaCIEtat. Què hi està passant?”, enguany es reclamarà major transparència i acompliment de la legalitat pel que fa a l’accés de familiars i organitzacions de la societat civil, la comunicació i relació dels interns amb l’exterior i amb els serveis que hi són al CIE (Centre d’Internament d’Estrangers) i la investigació dels maltractaments i lesions que es poden produir al seu interior. T’esperem a:

C/ E, núm. 40 de la Zona Franca. Barcelona

Vols rebre el butlletí de la GOAC?