27 de febrer, en record d’en Guillem Rovirosa i Albet i d’en Tomás Malagón Almodóvar

Aquest 27 de febrer de 2024, l’HOAC celebra el 60è aniversari de la mort d’en Rovirosa (1897-1964), el promotor i primer militant de l’HOAC, i el 40è aniversari de la mort d’en Malagón (1917- 1984), sacerdot clau en el desenvolupament d’aquest moviment
especialitzat d’Acció Catòlica.


Malagón va ser consiliari general de l’HOAC a petició d’en Rovirosa el 1953, després de la mort del primer consiliari, Eugenio Merino Movilla.

«Per a l’HOAC cada 27 de febrer és un dia especial perquè recordem dues persones que han estat i continuen sent referents per a totes les militants del nostre moviment, i creiem que referents alhora per a qualsevol persona que vulgui preguntar-se què és ser creient, què és ser seguidora de Jesús.
I és que tots dos han estat un regal per a la classe obrera i per a l’Església, l’un com a laic, l’altre com a capellà i ambdós com a apòstols compromesos en la construcció del Regne en aquesta realitat que continua sent el món obrer i en la qual cal seguir presentant Jesús –el diví obrer de Natzaret– com a proposta d’alliberament.»


«Som a la quaresma i la paraula conversió és la clau que ens convida a mirar la nostra vida i veure ‘quins canvis he de fer’ per acostar-me al que Déu vol de mi. La conversió requereix d’honestedat d’honradesa. Guillem Rovirosa deia que l’honradesa és el fonament natural sobre el que cal construir tot l’edifici sobrenatural, és la clau de la conversió.»

hoac.es